Secondary Adv

Rusia po nderton stacionin e saj hapesinor

Share on Google+

Agjencia ruse hapësinore zbuloi një model fizik se si do duket stacioni i saj hapësinor i planifikuar pasi vendi të braktisë Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

 

Roscosmos tregoi një model të stacionit hapësinor të planifikuar, i cili do të ketë 4 module gjatë fazës së tij të parë dhe përfundimisht do zgjerohet në 6 me një platformë shërbimi - në një ekspozitë ushtarako-industriale jashtë Moskës.

Kur të përfundojë, stacioni do të jetë në gjendje të strehojë deri në katër kozmonautë dhe pajisje shkencore. Kreu i Roscosmos përsëriti në event se Rusia do të largohet nga ISS pas vitit 2024 dhe se po punon në stacionin e saj hapësinor.

Agjencia ruse hapësinore nuk ka dhënë detaje të mëtejshme për stacionin e saj të ri, me nofkën ROSS - Stacioni i Shërbimit Orbital Rus - duke përfshirë saktësisht se kur do të nisë. Stacioni rus do të funksionojë ndryshe nga ISS.

Nuk është projektuar për të pasur staf të vazhdueshëm. Në vend të kësaj, kozmonautët do të qëndrojnë për dy periudha të gjata gjatë gjithë vitit. Interfax raportoi se stacioni i ri hapësinor i Rusisë do të kushtonte 6 miliardë dollarë.

Vendi i udhëhequr nga Vladimir Putin më parë u tërhoq nga deklaratat e tij për largimin nga ISS - duke thënë se do t'i mbajë kozmonautët e tij në laboratorin shkencor orbital deri në vitin 2028.


Më të lexuarat