Secondary Adv

Si te arredoni shtepine ne 10 hapa te thjeshte

Share on Google+

Pavarësisht nëse nuk keni buxhet për një dizajner të brendshëm ose thjesht shijoni idenë për ta bërë vetë, arredimi i një shtëpie nga e para mund të jetë sfidues.

 

Mbani në mend se dizajni i brendshëm është më shumë art sesa shkencë dhe nuk ka rregulla të forta dhe të shpejta se si të dekoroni një dhomë.

 

Por nëse jeni duke kërkuar për një udhërrëfyes, ky udhëzues nga fillimi në fund do t'ju ndihmojë të vizualizoni të gjithë hapat e nevojshëm për të dizajnuar hapësirën tuaj si një profesionist.

 

Frymëzohuni

Shikoni kanalet tuaja të preferuara të mediave sociale, revistat e dizajnit të brendshëm, librat dhe faqet e internetit për frymëzim. Mendoni për vendet ku ju pëlqen të arratiseni dhe analizoni pse.

  

Organizohuni

Nëse jeni duke ridekoruar, filloni duke eliminuar çdo gjë që nuk e përdorni, nuk ju nevojitet ose nuk e pelqeni. Nëse po dizajnoni një dhomë të zbrazët nga e para, mendoni përpara se të bleni diçka.

  

Hartojeni

Ka shumë mjete online falas për dizajnimin e dhomave dhe opsionet e softuerit të dizajnit të shtëpisë nëse dëshironi të krijoni një planimetri, por planifikimi i hapësirës nuk duhet të jetë tepër teknik. Skiconi idetë e paraqitjes në letër, ose shënoni vendosjen e mobiljeve. Para se të blini mobiljet, matni hapësirën tuaj.

  

Vendosni për një gamë ngjyrash

Pavarësisht nëse dëshironi ta mbani atë neutrale ose ta keni mendjen në një gamë ngjyrash që bie në sy, vendosja që herët do t'ju ndihmojë të krijoni një pamje kohezive. Dhomat neutrale mund të ndriçohen me aksesorë që mund të ndryshohen lehtësisht.

  

Filloni me dyshemenë dhe muret

Nëse po synoni një rinovim dhe jo një rimodelim, mendoni se si mund të ndërtoni dyshemenë ekzistuese të dhomës, ngjyrën e murit dhe pajisjet për të zbukuruar dhe personalizuar hapësirën pa rinovuar.

  

Zgjidhni mobiljet kryesore

Kur dizajnoni një dhomë ndenjeje, përqendrohuni te pjesa e komoditetit, e cila zakonisht është një divan. Bërja e blerjeve tuaja më të mëdha dhe më të shtrenjta së pari do t'ju ndihmojë të siguroheni që të mos kurseni cilësinë për artikujt me përdorim të lartë, si dhe të vizualizoni se sa hapësirë ​​keni për mobilje shtesë.

 

Zgjidhni Mobilje Sekondare

Pasi të keni zgjedhur divanin e përsosur, filloni të shikoni tavolinat për të përcaktuar se cilat madhësi dhe stile janë të përshtatshme. Nëse keni zgjedhur një tavolinë prej druri në dhomën e ngrënies, shtoni kontrast me karriget metalike bashkëkohore.

  

Zgjidhni qilima, perde dhe tekstile

Tani që keni një ndjenjë se si rrjedh dhoma, mund të zgjidhni qilima, perde dhe tekstile të tilla si shtroja dhe jastëkë dekorative.

 

Ndriçimi

Një nga çelësat për një dizajn të suksesshëm të dhomës është t'i kushtoni vëmendje ndriçimit. Maksimizoni dritën natyrale gjatë ditës dhe shtoni shumë opsione me shtresa për mbrëmjen. Sigurohuni që të ndriçoni të katër qoshet e dhomës për të shmangur krijimin e hijeve dhe për të nxitur një ndjenjë të mirëqenies.

  

Aksesoret

Tani që i keni të gjitha gjërat thelbësore, bëni një hap prapa dhe pyesni veten se çfarë mungon. Zgjidhni dhe varni art, fotografi ose pasqyra dekorative. Stiloni raftet dhe tavolinat me libra dizajni, qirinj, objekte dekorative, bimë ose suvenire të çmuara.


Më të lexuarat