Secondary Adv

5 Keshilla per te mbajtur paster pishinen gjate vjeshtes nga Hidrosolar

Share on Google+

Hidro-Solar Systems

Vjeshta mbërriti! Bëjeni këtë stinë edhe më të këndshme me këto 5 këshilla për mirëmbajtjen e pishinës, që do ta mbajnë atë të pastër dhe gati për në pranverë.

1. Pastroni gjethet dhe mbeturinat

Heqja e rregullt e gjetheve dhe mbeturinave është edhe më e rëndësishme në vjeshtë. Sado e bukur është të shohësh gjethet portokalli dhe të verdha të bien, ato shpesh mund të depozitohen në pishinën tuaj dhe ta kthejnë atë në ngjyrë të gjelbër nëse nuk pastrohet në kohën e duhur. Grumbullimi i gjetheve tërheq rritjen e algave, duke njollosur pjesën e poshtme dhe anët e pishinës tuaj. 

 

2. Mbuloni pishinën tuaj

Të mbani pishinën të mbuluar ndërkohë që nuk është në përdorim, mund t’ju kursejë shumë kohë dhe përpjekje për pastrim. Gjithashtu ndihmon në parandalimin e avullimit të ujit dhe mbron pishinën nga ekspozimet mjedisore që mund të reagojnë negativisht me klorin. Mbulesat jo vetëm ndihmojnë në proçesin e mirëmbajtjes, por edhe të sigurisë. 

 

3. Pastroni filtrin e pishinës tuaj

Sistemi i filtrimit do të punojë më shumë kur temperaturat të ulen dhe sasia e mbeturinave të shtohet.

 

Prandaj sigurohuni që ta mbani atë të pastër dhe të funksionojë në mënyrë optimale. Filtrat e rërës (DE) kanë nevojë për larje nga ana e kundërt, ndërsa filtrat cilindrikë duhet të zëvendësohen ose pastrohen. 

 

4. Rregulloni çarjet

Nëse shihni çarje ose plasaritje, është më mirë t’i mbyllni dhe riparoni ato para se të përkeqësohen dhe të shkaktojnë dëme të përhershme në pishinë.

 

Çarjet mund të lejojnë lagështinë. Ndërsa temperatura vazhdon të bjerë, lagështia mund të ngrijë dhe të shkaktojë çarje më të thella dhe dëme më të mëdha. 

 

5. Mos harroni pjesën e poshtme

Shkoni në fund të gjërave dhe dhe pastroni me vakum mbeturinat që kanë rënë nga sipërfaqja. Përdorni një pastrues automatik të pishinës për ta bërë punën me lehtësi dhe me më shumë efikasitet.

Kliko mbi logo per kontaktet e kompanisë Hidrosolar

Hidro-Solar Systems


Më të lexuarat