Secondary Adv

Perfundon kulla kendore ne forme mali ne Amsterdam

Share on Google+

Një kullë këndore në formë mali me maja të thepisura e quajtur Valley, projektuar nga studio holandeze MVRDV, është hapur zyrtarisht në Amsterdam.

  

Zhvillimi prej 75,000 metrash katrorë në distriktin Zuidas të Amsterdamit është projektuar për zhvilluesin e pasurive të paluajtshme EDGE dhe përmban 200 apartamente së bashku me zyra dhe restorante.

Ndërtesa 100 metra e lartë ishte projektuar si një "simfoni e jetës", sipas partnerit themelues të MVRDV. Ndërtesa e lartë përbëhet nga tre kulla të lidhura me lartësi të ndryshme që ngrihen nga një strukturë podiumi.

Secila prej kullave ka një fasadë me xham më të madh dhe një fasadë të kundërta që përmban një mori tarracash dhe ballkonesh që mbivendosen me njëra-tjetrën.

Mjetet dixhitale të personalizuara u përdorën për t'u siguruar që çdo apartament të kishte dritë të mjaftueshme, ndërsa krijonte një model në dukje të rastësishëm nga ballkonet, të veshura me 40,000 pllaka guri.

Kjo pjesë e Amsterdamit po kalon aktualisht nga një zonë vetëm biznesi në një pjesë më dinamike të qytetit, duke sjellë shtëpi banimi dhe objekte të ndryshme, tha Reinier van Dantzig, kryetar për strehim dhe zhvillim për bashkinë e Amsterdamit.


Më të lexuarat