Secondary Adv

Perfundon ndertesa e dyte me e larte ne Singapor

Share on Google+

Studiot e arkitekturës BIG dhe Carlo Ratti Associati kanë përfunduar një kullë 280 metra të lartë në Singapor.

 

E vendosur në zemër të distriktit financiar të Singaporit, ndërtesa 51-katëshe me përdorim të përzier CapitaSpring përfshin xhepa të mëdhenj gjelbërimi që janë të përshtatur nga hapjet skulpturore të fasadave.

Brenda ka një përzierje restorantesh dhe hapësirash zyrash, së bashku me apartamente me shërbime dhe një sërë kopshtesh që synojnë të sjellin natyrën në qytet.

Rrokaqielli CapitaSpring prej 93,000 metrash katrorë u zbulua për herë të parë në vitin 2018. Tani e kompletuar, ajo është ndërtesa e dytë më e lartë në vend, e ndjekur nga Qendra Tanjong Pagar e SOM, e cila ngrihet 283.7 metra.

Duke strehuar mbi 80,000 bimë, CapitaSpring është një reflektim i reputacionit të Singaporit si një qytet kopsht, ku gjelbërimi gjendet në pjesën më të madhe të arkitekturës së tij bashkëkohore.

Elementet vertikale në të gjithë fasadën e saj janë shkëputur për të kornizuar pamjet e xhepave të hapësirave të gjelbra dhe kopshteve që shfaqen në bazë, në mes dhe në çati. 


Më të lexuarat