Secondary Adv

Kryen fluturimin avioni i pare i pasagjereve teresisht elektrik

Share on Google+

Avioni i parë i pasagjerëve tërësisht elektrik në botë u ngrit në qiell për herë të parë për të arritur një lartësi prej 3500 këmbësh gjatë një fluturimi 8-minutësh në Uashington. 

 

Pas vitesh zhvillimi nga Eviation Aircraft, fluturimi inaugurues i avionit me emetim zero, i cili fuqizohet nga dy motorë elektrikë 640 kilovatësh, doli pa asnjë pengesë mëngjesin e të së martës nga Aeroporti Ndërkombëtar Grant County në Moses Lake, Uashington.

Alice është në shënjestër për tregjet e udhëtarëve dhe ngarkesave dhe zakonisht do të kryejë fluturime që variojnë nga 150 në 250 milje. Një fluturim standard nga New York City në Uashington, DC është rreth 206 milje me avion.

Gjatë fluturimit inaugurues, motorët tingëllonin shumë më të qetë, më shumë si prerëse elektrike bari. Alice do të jetë në dispozicion në tre konfigurime të ndryshme: një udhëtaresh me 9 pasagjerë, një kabinë ekzekutive me 6 pasagjerë dhe një version eCargo.

Të gjitha konfigurimet do të mbështesin dy anëtarë të ekuipazhit dhe versionet e kabinës ekzekutive dhe eCargo janë identike me udhëtarët - përveç pjesës së brendshme.

Njerëzit tani e dinë se si duket dhe tingëllon aviacioni i përballueshëm, i pastër dhe i qëndrueshëm për herë të parë në një avion tërësisht elektrik me krahë fiks.


Më të lexuarat