Secondary Adv

Kulla me strukture ne forme resh qe do ndertohet ne Toronto

Share on Google+

Studioja kanadeze e arkitekturës Partisans ka projektuar një kullë banimi në Toronto që merr formën e saj nga retë. 

 

Nëse ndërtohet në vendin e propozuar 15-17 Elm Street në qendër të Torontos, ai do të jetë 99 metra i gjatë dhe do të përmbajë 32 kate apartamentesh dhe hapësirash.

Ideja e resë nuk është vetëm tre dimensionale, nuk ka të bëjë vetëm me fenomenin natyror, është gjithashtu një lojë fjalësh arkitekturore, pasi reja e rishikimit ka një rezonancë dhe cilësi grafike kaq të fortë, tha bashkëthemeluesi i Partisans, Alex Josephson.

Renderat tregojnë kullën e veshur me panele GFRC me ngjyra të çelura të rregulluara vertikalisht. Brenda këtyre vijave vertikale janë grupe dritaresh që formojnë hapje ovale në fasadë.

Skajet e strukturës do të kenë më pak dritare në mënyrë që lakimi organik i materialit të fasadës të bëhet plotësisht i dukshëm. Do të ketë një përzierje guri, betoni dhe metal për ballkonet për të cilat nuk kemi bërë ende zgjedhje, tha Josephson.

Ne mund të jemi në gjendje të punojmë edhe në shumë gjelbërim, por e gjithë kjo do të varet nga diskutimet me qytetin e Torontos.


Më të lexuarat