Secondary Adv

Uneole, sistemi qe kombinon energjine diellore me ate te eres

Share on Google+

Startup francez Unéole ka zhvilluar një sistem të heshtur, me energji të përzier që kombinon energjinë diellore dhe të erës.

 

I përshtatur në mënyrë specifike për ndërtesat e qytetit, mekanizmi i propozuar përfshin turbina me erë të mbuluara me një çati fotovoltaike për të maksimizuar prodhimin e energjisë me 40%, krahasuar me një zgjidhje të pastër diellore.

Në të vërtetë, çiftimi i dy burimeve të energjisë së rinovueshme jep mundësinë e alternimit të tyre në varësi të kushteve të motit.

Meqenëse efikasiteti fotovoltaik mbështetet në rrezatimin diellor, turbinat e erës mund të marrin kontrollin gjatë natës ose gjatë dimrit kur rrezatimet janë zakonisht të dobëta, duke i bërë ato plotësues ideal.

Përveç maksimizimit të prodhimit në të gjitha stinët, sistemi hibrid i energjisë Unéole "na lejon të ofrojmë sistemin më fitimprurës, të balancuar dhe më pak të shtrenjtë të prodhimit të energjisë së rinovueshme urbane në koston e karbonit", shkruan kompania.

Për të siguruar një gjurmë të ulët karboni, turbinat e erës janë ndërtuar nga materiale të riciklueshme ose të riciklueshme (alumini dhe çelik inox) dhe afër vendit të operimit, duke promovuar prodhimin vendas.


Më të lexuarat