Secondary Adv

Projekti i kullave te veshura me gjelberim ne Dubai

Share on Google+

Studio italiane Stefano Boeri Architetti ka përshtatur konceptin e saj Vertical Forest për një palë rrokaqiej në Dubai, të cilat do të mbulohen nga mijëra pemë.

 

I zbuluar nga Stefano Boeri Architetti në konferencën e ndryshimeve klimatike COP27 në Sharm El Sheikh, Egjipt, projekti përfshin dy kulla konike 190 dhe 150 metra të larta.

Së bashku, ata do të integrojnë 2,640 pemë dhe 27,600 shkurre në fasada, së bashku me "një sistem serash dhe kopshtesh hidroponike", tha studio.

Kopshtet hidroponike janë krijuar për të rritur bimët në një formacion vertikal duke përdorur zgjidhje të lëndëve ushqyese minerale me bazë uji në vend të tokës.

Format e tyre zvogëlohen në përmasa ndërsa shtrihen lart, me skajet e dhëmbëzuara dhe majat e formuara nga ballkonet e projektuara.

Sipas Stefano Boeri Architetti, një pjesë kyçe e projektit që nuk është e dukshme në rendere është "menaxhimi i ciklit të ujit" dhe inkorporimi i burimeve të rinovueshme të energjisë.


Më të lexuarat