Secondary Adv

Kulla ne strukture te perdredhur ne Kanada nga BIG

Share on Google+

Studio daneze e arkitekturës BIG ka zbuluar rrokaqiellin 155 metra të lartë në Kanada, i cili rrotullohet lart nga një bazë trekëndore. 

 

E përfunduar në vitin 2020, por e fotografuar së fundmi, ndërtesa ka një formë të përdredhur që rrjedh nga faqja e saj në formë pyke së bashku me rampat që çojnë në urën Granville në qendër të qytetit.

Kjo formë dalluese është projektuar për të siguruar që struktura të jetë e vendosur 30 metra nga ura në bazën e saj dhe për të shmangur hijen e një parku lokal, tha studio.

Rrokaqielli 52-katësh ngrihet nga një podium si bazë e tij, e cila përmban një palestër, çerdhe dhe pishinë.

Mbi podium, rrokaqiell 60,600 metra katror ka një plan trekëndësh që rritet në një formë drejtkëndore në nivelet e sipërme të tij si "një xhind i lëshuar nga shishja".

“Vancouver House del në mënyrë delikate nga toka dhe zgjerohet ndërsa ngrihet, duke u shfaqur si një xhind i nxjerrë nga shishja”, tha studio. "Ajo që duket si një gjest surreal është në fakt një arkitekturë shumë reaguese - e formuar nga mjedisi i saj."

Në fasadat e tij lindore dhe perëndimore, rrokaqiell ka një pamje me rrjetë të krijuar nga ballkonet e vendosura rregullisht, ndërsa pjesa e poshtme e mbikalimit të tij përmban ballkone në formë kutish.


Më të lexuarat