Secondary Adv

Prezantohet teknologjia e fundit e skanimit ne aeroport

Share on Google+

Siguria e aeroportit do të bëhet shumë më e shpejtë falë teknologjisë së re 'të fundit' që skanon bagazhin tuaj të dorës.

  

Teknologjia, që tani po testohet në aeroportet Heathrow dhe Gatwick, përdor tomografinë e kompjuterizuar (CT), e përdorur tashmë nga spitalet për të parë trupat në brendësi.

Me siguri, bagazhi i dorës shkon përgjatë një rripi transportieri dhe kalon nëpër makineri të avancuara që janë të pajisura me skanerë CT për të parë brenda çantës.

Skanerët prodhojnë imazhe të qarta 3D në ekran që mund të rrotullohen 360 gradë dhe të zmadhohen nga stafi i aeroportit. Algoritmet e zbulimit tërheqin vëmendjen për çdo send të dyshimtë që mund të kërkojë inspektim të mëtejshëm, si p.sh. eksplozivët e lëngshëm.

E vendosur të dalë në treg deri në vitin 2024, teknologjia do të thotë që pasagjerët nuk duhet të nxjerrin më lëngje dhe pajisje elektrike si laptopët nga bagazhi i dorës.

Aktualisht, udhëtarët që duhet t'i heqin këto sende dhe t'i vendosin në tabaka të mëdha plastike është shkaku më i madh i vonesave në sigurinë e aeroportit. Rregullat se sa lëngje mund të merret në aeroplanë gjithashtu do të shfuqizohen.

Pajisja e re skanon bagazhet e pasagjerëve në 3D, gjë që ofron një imazh shumë më të detajuar për zyrtarët e sigurisë në krahasim me skanerët tradicionalë me rreze X dhe imazhet 2D që rezultojnë.


Më të lexuarat