Secondary Adv

10 qiellgervishteset me te vecanta per vitin 2022

Share on Google+

Duke bërë një rishikimin të vitit 2022, ne rendisim 10 kullat që patën ndikimin më të madh këtë vit.

 

Këtu përfshihet ndërtesa më e lartë e BE, rrokaqiellin më të hollë në botë dhe ndërtesën më të lartë prej druri në botë.

 

Ky vit pa përfundimin e rrokaqiejve të shumtë të projektuar nga disa prej studiove të arkitekturës të profilit më të lartë në botë, duke përfshirë BIG, Foster + Partners, Álvaro Siza dhe Snøhetta.

 

Disa ndërtesa që thyejnë rekord, së bashku me rinovimin e një ikone të shekullit të 20-të, përfshihen në këtë listë të 10 rrokaqiejve më të mirë të vitit 2022:

 

111 West 57th Street, New York City, USA, nga ShoP Architects

550 Madison, New York City, SHBA, nga Snøhetta

DJI Sky City, Shenzhen, Kinë, nga Foster + Partners

611 West 56th Street, New York City, SHBA, nga Álvaro Siza

Newfoundland, Londër, MB, nga Horden Cherry Lee

CapitaSpring, Singapor, nga BIG dhe Carlo Ratti Associati

Varso Tower, Varshavë, Poloni, nga Foster + Partners

Banka Kombëtare e Kuvajtit, Qyteti i Kuvajtit, Kuvajt, nga Foster + Partners

Kō'ula, Honolulu, SHBA, nga Studio Gang

Ascent, Milwaukee, SHBA, nga Korb + Associates Architects


Më të lexuarat