Secondary Adv

Rolls-Royce krijon motorin me te madh te avionit ne bote

Share on Google+

Rolls-Royce ka njoftuar se ndërtimi i demonstruesit të teknologjisë UltraFan ka përfunduar dhe se testimi tani ishte duke u zhvilluar.

  

Një moment historik i rëndësishëm i programit u arrit kur motori demonstrues u zhvendos nga punëtoria e ndërtimit në Derby, ku u montua në pritje të testimit.

Testi i parë i demonstruesit pritet të bëhet në fillim të vitit të ardhshëm dhe do të operohet duke përdorur 100% karburant të qëndrueshëm të aviacionit.

Demonstruesi më i madh i motorëve ajrore në botë, UltraFan përmban disa risi revolucionare që rrisin efikasitetin e karburantit, gjë që redukton emetimet dhe përmirëson qëndrueshmërinë.

Teknologjia mund të përdoret gjithashtu për të përmirësuar efikasitetin dhe qëndrueshmërinë e motorëve tanë aktualë në shërbim së shpejti.

Ventilatori në demonstrimin UltraFan është 140 inç (3,56 metra) në diametër dhe përdor 25% më pak karburant se gjenerata e parë e motorëve Trent.

Ai kombinon një dizajn motori krejt të ri me një sërë teknologjish që do ta bëjnë udhëtimin ajror më të qëndrueshëm për dekada. UltraFan, thotë Rolls Royce, ofron një sërë opsionesh qëndrueshmërie për kalimin në aviacionin neto zero.


Më të lexuarat