Secondary Adv

BMW prezanton makinen futuristike qe ndryshon ngjyre

Share on Google+

Arnold Schwarzenegger, është shfaqur në skenën e CES 2023 për të prezantuar makinën e re të BMW-së të frymëzuar nga AI.

 

Aktori dhe ish-guvernatori i Kalifornisë doli në skenë gjatë fjalimit kryesor të firmës gjermane të automjeteve në CES 2023 në Las Vegas.

Arnie' u bashkua më pas në skenë nga CEO i BMW, Oliver Zipse, i cili prezantoi makinën e re të firmës që ndryshon ngjyra, BMW i Vision Dee. Sedani sportiv i automjeteve elektrike përdor bojë elektronike për të kaluar midis 32 ngjyrave.

BMW e përshkruan BMW i Vision Dee si 'nivelin tjetër të ndërveprimit njeri-makinë'. 'Dee' nënkupton 'përvojë emocionale dixhitale' dhe nënvizon 'rëndësinë në rritje të lidhjes' midis njerëzve dhe makinave.

Megjithatë, automjeti është thjesht një koncept dhe nuk do të dalë në shitje, sipas firmës. Me i Vision Dee, ne po tregojmë se çfarë është e mundur kur bashkohen hardueri dhe softueri, tha CEO i BMW.

Makina e re përdor E-ink, e cila është më e njohur nga ekranet e përdorura në e-readers. Trupi i BMW i Vision Dee është i ndarë në 'mikrokapsula' – grimca sferike me një diametër të barabartë me trashësinë e flokëve të njeriut.

Këto mikrokapsula përmbajnë pigmente me ngjyra që, në varësi të cilësimit të zgjedhur, stimulohen me anë të një fushe elektrike. Kjo bën që pigmentet e caktuara të ngjyrave të grumbullohen në sipërfaqen e çdo mikrokapsule, duke i dhënë trupit të makinës nuancen e dëshiruar.


Më të lexuarat