Secondary Adv

Ndertohet shtepia e pare 3D me bio-materiale

Share on Google+

ASCC udhëhoqi ndërtimin e BioHome në Orono, Maine, shtëpia e parë në botë e printuar në 3D e bërë nga materiale me bazë biologjike.

  

Shtresë pas shtrese, shtëpia prej druri është printuar 3D duke përdorur një printer polimer industrial në ASCC ku kishte pak ose aspak mbetje ndërtimi falë saktësisë së procesit të printimit.

Prototipi i banimit prej 600 metrash katrorë ka sipërfaqe, mure dhe çati të printuara 3D nga fibra druri dhe bio-rezinë, dhe shtëpia është shtëpi e riciklueshme dhe shumë e izoluar me 100% izolim druri.

Druri i printuar në 3D lidh muret dhe tavanet dhe formon një kurbë të pjerrët që strehon pronarët e shtëpive.

Ka një dhomë ndenjjeje, kuzhinë, dhomë gjumi dhe një hapësirë të dedikuar për punë. Numri i dritareve mund të mos jetë bujar, por ndriçimi brenda mund të kompensojë këtë.

BioHome3D është pozicionuar në një themel jashtë Qendrës së Strukturave dhe Kompoziteve të Avancuara të Universitetit të Maine dhe është i lidhur me sensorin e monitorimit termik, mjedisor dhe strukturor për të testuar se si funksionon BioHome3D në klimë të ngrirë.

BioHome3D përdor atë lloj teknologjie që mund të lehtësojë mungesën e fuqisë punëtore dhe problemet e zinxhirit të tyre dhe kufizojnë koston.


Më të lexuarat