Secondary Adv

Polimeropolis, projekti i qytetit lundrues ne Oqeanin Paqesor

Share on Google+

Ndërsa temperaturat e Tokës vijojnë të rriten, duke shkrirë akujt dhe duke rritur me shpejtësi nivelet e detit, shumë vende tashmë kanë filluar të urbanizojnë detin.

  

Estudio Focaccia Prieto propozon Polimeropolis - një grup gjigant qytetesh lundrues që rrethojnë laguna me ujë të pandotur të oqeanit për të ofruar një ekosistem të ri të qëndrueshëm të banimit.

Duke krijuar një metropol në thellësitë e Oqeanit të Madh Paqësor, projekti planifikon të pastrojë zonën e mbeturinave kontinentale shumë të ndotur me një qytet të qëndrueshëm të pavarur të ndërtuar nga plastika e ricikluar që kap vetë.

Polimeropolis prodhon gjithashtu energji elektrike dhe ujë të pastër në vend me sisteme të rinovueshme. Polimeropolis propozon urbanizimin me një sërë ishujsh gjigantë lundrues që pastrojnë oqeanin.

I paraqitur si një model i shkallëzueshëm i një qyteti, projekti konceptual përfshin një sekuencë të 'unazave' urbane me përdorim të përzier, ku secila strehon një grup habitatesh ndërsa rrethon një lagune të madhe oqeanike.

Polimeropolis do të ndërtohet kryesisht nga mbetjet plastike të ricikluara që gjenden në ujë. Mbetjet do të grimcohen dhe ngjeshen in situ në fabrika lundruese të dedikuara për prodhimin e komponentëve të një sistemi ndërtimi tërësisht të ricikluar.


Më të lexuarat