Secondary Adv

Kina nderton turbinen me te fuqishme te eres ne bote

Share on Google+

Inxhinierët në Kinë kanë zbuluar turbinën me erë më të fuqishme në botë, me madhësinë e shtatë fushave të futbollit. 

 

Me tehe 128 metra të gjatë, rotori i tij ka një diametër prej 260 metra.

Korporata Shtetërore e Ndërtimit të Anijeve të Kinës (CSSC) Haizhuang thotë se turbina e saj në det të hapur H260-18 MW është e aftë të fuqizojë deri në 40,000 shtëpi për një vit të tërë.

Turbinat e mëparshme të mëdha kanë përfshirë turbinën 13.6 MW të kompanisë kineze Goldwind, e cila ka një diametër të rotorit prej 252 metra.

Me shpejtësi të plotë të erës, struktura gjeneron 44.8 kilovat orë energji elektrike për rrotullim. Kjo do të thotë se një turbinë e vetme mund të gjenerojë më shumë se 74 milionë kilovat orë energji elektrike çdo vit.

CSSC Haizhuang thotë se kjo redukton konsumin e qymyrit me 25,000 ton dhe emetimet e dioksidit të karbonit me 61,000 ton në vit.

Ndërsa mbetet e paqartë se sa do të kushtojë turbina me erë për të ndërtuar, zhvilluesit e saj pretendojnë se do të kursejë 'më shumë se 100 milion CNY (12 milion £)' në kostot e ndërtimit.


Më të lexuarat