Secondary Adv

Projekti i dy kullave super te larta ne Toronto

Share on Google+

Studioja e Çikagos, Adrian Smith + Gordon Gill Architecture ka publikuar dizajnet për dy rrokaqiejt qe do të ndërtohen në Toronto. 

 

Rrokaqielli i parë, i quajtur 648 Yonge, do të jetë 75 kate i gjatë, duke u ngritur në 254 metra në vendin e tij në një lagje të ngarkuar në qendër të Torontos.

Vetë kulla do të ngrihet nga një podium i hollë i vendosur në pjesën e pasme të pjesës së këndit, i cili do të ketë një strukturë pergola druri të shtrirë drejt rrugës për të shënuar hyrjen.

Me një formë përafërsisht ovale, kulla do të ketë anët e fasadës prej xhami dhe çeliku që ngrihen drejt lart dhe përfundojnë në një kurorë me krahë. 648 Yonge është pjesë e një zhvillimi që është paraqitur për miratim nga KingSett Capital.

Projekti përfshin një tjetër rrokaqiell me lartësi të barabartë të quajtur Isabella – 645 Yonge. Kjo kullë ndodhet poshtë bllokut dhe përballë rrugës nga 648 Yonge, dhe studioja e arkitekturës planifikon që të dy strukturat të krijojnë një efekt të kombinuar.

"Ndërtesa në 648 Yonge është menduar të shihet së bashku me ndërtesën ngjitur në Yonge dhe Isabella, duke krijuar një korridor pamjeje," tha AS + GG. Kulla e dytë është e ngjashme në formë dhe material të propozuar, por ka një kurorë me kupolë.


Më të lexuarat