Secondary Adv

Aedas projekton kullen e harkuar ne Kine

Share on Google+

Formacionet shkëmbore frymëzuan dizajnin e studios Aedas për rrokaqiellin North Xingge Jinze, i cili përbëhet nga dy kulla të lidhura.

 

Rrokaqielli 145 metra i lartë do të vendoset në Zhuhai, afër Makaos dhe Hong Kongut, në një lagje që aktualisht po ndryshon nga një zonë e vjetër industriale për t'u bërë më e teknologjisë së lartë.

Aedas vizatoi në formacione shkëmbore lokale të quajtura "gurë të mbarë" kur projektoi rrokaqiellin skulpturor, duke modeluar trupin e tij sipas shkëmbinjve të grumbulluar.

Këndet e saj u rrumbullakosën për t'i dhënë ndërtesës 35-katëshe, e cila do të përmbajë zyra, hapësira banimi, apartamente me shërbime me pakicë dhe një klub, një siluetë më të efektshme.

Duke zbrazur qendrën e ndërtesës kryesore, Aedas synoi të krijonte një fasadë që do të prodhonte një "përvojë vizuale dinamike" kur shihej nga këndvështrime të ndryshme.

Ndërtesa do të përmbajë një sërë hapësirash për zyra, ndërsa një kullë më e vogël krahas formës së harkuar do të përmbajë hapësirë shtesë për zyra.

Ndarja kryesore e rrokaqiellit do të vendoset në një kullë më të vogël pranë rrokaqiellit kryesor, ndërsa ashensorët për në katet e sipërme mund të gjenden në qendër të rrokaqiellit.


Më të lexuarat