Secondary Adv

Hyundai IONIQ 5, makina qe rrotullohet 180 grade

Share on Google+

Hyundai Mobis e-Corner System mund ta bëjë automjetin tuaj të lëvizë dhe të rrotullohet në mënyra që nuk e keni menduar kurrë të mundshme.

  

Kjo teknologji e "gaforres" u shfaq për herë të parë dy vjet më parë në një GMC Hummer EV, duke lënë të mahnitur komunitetin e automjeteve.

Sot, marka japoneze po teston një version të sistemit revolucionar në Hyundai IONIQ 5 EV të vetin, dhe rezultatet janë mbresëlënëse. Në thelb, sistemi e-Corner i zhvilluar nga Hyundai Mobis është një bazë me katër rrota që mund të rrotullojë gomat deri në 90 gradë.

Kjo i lejon automjetit të parkojë paralelisht pa ndonjë defekt, të lëvizë anash, të ngasë diagonalisht dhe madje të përfundojë një rrotullim të tërë në vend me vrull zero kthese.

Kompania thekson se teknologjia e saj e integruar është e përshtatshme për makina elektrike kompakte dhe të mesme, si dhe SUV. Në varësi të llojit, moduli e-Corner mund të personalizohet për t'u përshtatur në bazamentin e automjetit pa zënë hapësirë të panevojshme.

Furnizimi me karburant i sistemit të 'crabwalking' janë katër komponentë: një amortizues elektrik, një Steer-By-Wire, një Brake-By-Wire dhe një Motor In-Wheel.

Ende në fazën e saj të prototipit, teknologjia ka të ngjarë të mos nisë së shpejti, por Hyundai Mobis pret - ose më mirë, shpreson - të nisë prodhimin komercial të Sistemit e-Corner në 2025.


Më të lexuarat