Secondary Adv

Britania do vendose panele diellore ne hapesire

Share on Google+

Një plan i Britanisë për të kapur energjinë diellore në hapësirë dhe transmetuar atë në Tokë 24 orë në ditë, ka mbështetje financiare nga qeveria e Arabisë Saudite.

 

Projekti nga Space Solar Ltd me bazë në Mbretërinë e Bashkuar përfshin vendosjen e paneleve diellore në orbitën e Tokës, të mbledhur nga robotë, që konvertojnë energjinë elektrike në valë radio me frekuencë të lartë të transmetuara në sipërfaqe.

Të gjitha panelet satelitore plus do të ishin rreth një milje të gjerë dhe do të peshonin 2000 ton. Në Tokë, një antenë e ngjashme me rrjetën, milje e gjerë, e lidhur mes poleve do t'i kthente valët përsëri në energji elektrike.

Vendosja e paneleve diellore në një satelit kapërcen problemin me të cilin përballen panelet diellore në tokë – pasi ato ende mund të kapin rrezet e diellit gjatë natës dhe në të gjitha kushtet e motit.

Mbretëria e Bashkuar ka njoftuar se dëshiron të bashkëpunojë me Arabinë Saudite për projektin, i cili mund të mbledhë energjinë e transmetuar në Detin e Veriut.

Ideja e mbledhjes së energjisë elektrike nga panelet diellore në hapësirë dhe kthimit të saj në Tokë është një ide e vjetër më shumë se një shekullore.


Më të lexuarat