Secondary Adv

Mitikah, kulla me e larte ne Meksike

Share on Google+

Studioja e arkitekturës amerikane Pelli Clarke & Partners ka përfunduar rrokaqiellin Mitikah, i cili tani është më i larti në Mexico City.

 

Mitikah është një rrokaqiell 267 metra i lartë në lagjen Benito Jaurez të kryeqytetit meksikan që ndodhet në një kompleks që përfshin kulla dhe qendra tregtare me përdorim të përzier.

Pranë lagjes historike të Coyoacán, kulla simetrike, e veshur me xham ngrihet nga një strukturë urbane që përfshin shtëpi për një familje dhe kate të ulëta, kështu që Mitikah është struktura më e lartë në afërsi.

Sipas Pelli Clarke & Partners, kulla duhej të lidhej si me grupin e rrokaqiejve milje larg në Avenida Reforma, ashtu edhe me malet dramatike që rrethojnë qytetin nga çdo anë.

Për të lidhur më mirë kullën 62-katëshe me zonën përreth, u përfshinë një sërë tendash për të krijuar një hyrje të shkallëzuar.

"Ne mirëmbajtëm mbulesat e graduara të hyrjes në Churubusco dhe theksuam lidhjen qiell-tokë duke krijuar një pikë qendrore në qiej me një fund në një nivel në anët veriore dhe jugore të kullës," tha studio.

"Torre Mitikah është 'ventana al infinito' [dritare drejt pafundësisë], që plotëson nevojën njerëzore për të arritur qiejt. Kulla është një pikë referimi, një hito [piketa] që siguron këtë lidhje".


Më të lexuarat