Secondary Adv

Krijohet dritarja inovative qe ngroh dhe ftoh ndertesat

Share on Google+

Një prototip inovativ i dritares është zhvilluar nga startupi britanik Water-Filled Glass.

 

Modeli i ri propozon përsëritjen më të fundit të dritares së njohur të izoluar me dy panele, duke futur një membranë të hollë uji midis dy shtresave të xhamit.

Ky film i padukshëm uji funksionon për të thithur nxehtësinë nga rrezet e diellit - ose nxehtësinë që ikën nga ambientet e brendshme të ndërtesës. Pasi ngrohet, ky ujë pompohet përmes një rrjeti tubash nën dysheme nëpër zonat më të ftohta të ndërtesës.

Sipas startup-it britanik, kjo metodë e thithjes së energjisë termike jo vetëm që ngroh ambientet e brendshme në klimat më të ftohta, por kufizon sasinë e fitimit të nxehtësisë diellore që hyn në një hapësirë në klimat më të nxehta.

Për të parandaluar ngrirjen e ujit gjatë dimrit, montimi ndryshohet në një dritare me tre panele me zgavrën e saj më të jashtme të mbushur me izolim argon. Më së shumti, uji mund të ngrohet deri në 40 gradë Celsius.

Ndonëse është i përshtatshëm për ndërtime të reja, rekomandohet edhe për rinovime ndërtesash si një rinovim i kursimit të energjisë, ku montohet pas xhamit ekzistues.


Më të lexuarat