Secondary Adv

Kina nderton trenin e pare urban me hidrogjen

Share on Google+

Sipas mediave kineze, treni i parë urban në botë i fuqizuar nga hidrogjeni është prodhuar përmes kompanisë hekurudhore CRRC Changchun dhe Chengdu Rail Transit.

  

Ndërkohë që ekzistojnë trena të tjerë me hidrogjen, ky është i pari i zhvilluar posaçërisht për një mjedis urban. Treni doli nga linja e montimit në Chengdu, Provinca Sichuan, në Kinën jugperëndimore të mërkurën, më 18 janar 2023.

Treni mund të ecë me shpejtësi deri në 99 mph (160 km/h) dhe të përdorë të njëjtën teknologji thelbësore si treni Fuxing. Fuxing është një tren me shpejtësi të lartë i drejtuar nga China Railway Corporation.

Treni Fuxing filloi funksionimin në 2017 dhe mund të arrijë shpejtësi deri në 217 mph (350 km/h), duke e bërë atë një nga trenat më të shpejtë në botë.

Burime të tjera thonë se treni ka teknologjinë e integruar të "energjisë së hidrogjenit", një burim i fuqishëm dhe i besueshëm energjie me një jetëgjatësi prej 373 miljesh (600 kilometrash).

Sipas mediave kineze, reaksioni elektrokimik i hidrogjenit dhe oksigjenit prodhon energji në një qelizë karburanti hidrogjeni; i vetmi nënprodukt i reaksionit është uji; nuk prodhohen nënprodukte të azotit ose squfurit.

Procesi i reagimit është gjithashtu i qetë dhe i qëndrueshëm, pretendojnë ata.


Më të lexuarat