Secondary Adv

Dronet se shpejti do pajisen me targa elektronike

Share on Google+

Dronët së shpejti mund të detyrohen të kenë targa elektronike në mënyrë që të mund të gjurmohen nga policia. 

 

Lëvizja është pjesë e rregulloreve të hartuara nga qeveria që do të lejonin gjurmimin e shpejtësisë, lartësisë, pikës së ngritjes dhe vendndodhjes së operatorit të një droni.

Teknologjia e identifikimit në distancë do të instalohet në pajisje, duke funksionuar në mënyrë të ngjashme me sistemin e njohjes automatike të targave (ANPR) që përdoret në makina, furgona dhe kamionë.

Përpara se të fluturojnë shumicën e dronëve ose modeleve të avionëve jashtë në MB, përdoruesit pritet të regjistrojnë pajisjen.

Por ka shqetësime se një numër i madh dronësh nuk kanë teknologjinë e duhur për të zbatuar regjistrimin. Qeveria tani shpreson që ekuivalenti ajror i një sistemi ANPR të shtohet te dronët.

Kjo do të funksiononte në një mënyrë të ngjashme pasi kamerat ANPR punojnë për të identifikuar përdoruesit e rrugës për shkelje të ligjit. Nuk është një koncept i ri – SHBA miratoi së fundmi legjislacionin për sistemin, me planet për rregullimin që do të fillojë në shtator.


Më të lexuarat