Secondary Adv

Plectrum super jahti me i shpejte me hidrogjen

Share on Google+

Pierpaolo Lazzarini ndan vizionin e tij për 'Plectrum', një superjaht 74 metra i gjatë i mundësuar nga një sistem unik foleje.

  

I projektuar për të qenë më i shpejti i llojit të tij, mjeti ujor merr frymëzim nga varkat me vela më të fundit të Amerikës, por në vend që të shtyhet nga era, 'Plectrum' lëviz dhe ngrihet mbi sipërfaqen e ujit përpara se të largohet me shpejtësi.

Distanca deri në 75 nyje. Superjahti funksionon me tre motorë me hidrogjen (qeliza karburanti), 5000 kf secili (15,000 kf në total). Lazzarini imagjinoi që sistemi i folieve të jetë i rregullueshëm në varësi të nevojave të lundrimit.

Një sistem i tillë fleksibël krijon "një konfigurim të ndryshëm super jahti i cili do të lejojë udhëtime shumë më të shpejta në det sesa anijet konvencionale me madhësi të ngjashme", vëren projektuesi.

I konceptuar për t'u ndërtuar tërësisht nga materiale të përbërë nga fibra karboni, "Plectrum" super i lehtë përmban 4 nivele, me një trup kryesor që ofron kabina me 6 mysafirë dhe një suitë pronarësh anijesh. Superjahti pritet të dalë në treg në vitin 2025.


Më të lexuarat