Secondary Adv

Aptera sjell makinen futuristike me energji diellore

Share on Google+

Aptera 'Launch Edition' me energji diellore nga Aptera Motors mund të ecë deri në 40 milje (64 km) në ditë pa pasur nevojë të karikohet. 

 

Por një privilegj i tillë vjen me një kosto, pasi çdo makinë do të jetë në dispozicion për 33,200 dollarë pasi të dalin në shitje, që parashikohet të jetë në fund të këtij viti.

Trupi i motorit futuristik me tre rrota është i integruar me panele diellore prej 34 metrash katrorë, duke e lejuar atë të karikojë me 700W energji elektrike gjatë lëvizjes.

Aptera Motors thotë se pronarët e Aptera Launch Edition mund të presin që të ngasin me javë, madje edhe muaj, pa pasur nevojë të lidhen kurrë për të karikuar. 

Aptera është bërë nga 6 komponentë të trupit të lehtë të bërë nga një kombinim i fibrave të karbonit dhe tekstil me fije xhami.

Këto përshtaten së bashku në një formë të thjeshtë, duke reduktuar zvarritjen dhe duke maksimizuar efikasitetin e makinës. Do të thotë gjithashtu se përdor vetëm të katërtën e energjisë së automjeteve të tjera elektrike dhe hibride.

Kjo ndihmohet nga fakti se ka vetëm 3 rrota, pasi kjo largon një humbje të mundshme të energjisë. Launch Edition ka një paketë baterie 42 kWh duke i dhënë atij një distancë totale prej 400 miljesh (640 km).


Më të lexuarat