Secondary Adv

iPhone juaj i ardhshem mund te jete i palosshem

Share on Google+

Apple është përfolur prej kohësh për lëshimin e një iPhone të palosshëm, por ka vonuar prodhimin për shkak të problemeve që mundojnë modelet e tjera.

  

Një patentë e re që i është dhënë gjigantit të teknologjisë sugjeron se ka një pajisje të palosshme në prodhim që do t'i lejonte përdoruesit të ndërveprojnë me pjesë të shumta të telefonit inteligjent për të kryer detyra të ndryshme.

Butonat virtualë do të vendosen në anët e pajisjes, duke i lejuar përdoruesit të kontrollojnë kamerën, volumin, ndriçimin e ekranit dhe opsione të tjera. Apple ofron një zgjidhje për të parandaluar plasaritjen.

IPhone i palosshëm ende nuk është parë, por ai do ta lejonte Apple të konkurronte me kompanitë si Samsung. Apple iu dha patenta, ku përshkruhet një pajisje që mund të ketë një mur të përparmë, mur të kundërt të pasëm dhe mure anësore të lakuar.

Muri i përparmë mund të jetë prej xhami, të cilin Apple filloi ta përdorte me linjën iPhone 12. Telefoni inteligjent mund të projektohet gjithashtu që të ketë një pjesë fleksibël të murit transparent që bashkon muret transparente të sheshta.

Apple po sugjeron gjithashtu shtimin e zonave të menteshave në të gjithë zonën ku përkulet telefoni inteligjent, të cilat do të jenë të dizajnuara me shtresa materiale fleksibël, si plastika ose metali.

Imazhet e patentës sugjerojnë se telefoni do të hapet vertikalisht për të siguruar një ekran më të zgjeruar, krahasuar me modelet e tjera që hapen horizontalisht për të formuar një pajisje të ngjashme me tabletin.


Më të lexuarat