Secondary Adv

Mukaab, kulla super e larte ne forme kubi ne Arabine Saudite

Share on Google+

Qeveria e Arabisë Saudite ka njoftuar planet për të ndërtuar një rrokaqiell 400 metra të lartë në formë kubi të quajtur Mukaab.

 

I vendosur për t'u ndërtuar në veriperëndim të Riadit qendror, zhvillimi prej 19 km katrorë po planifikohet si një zonë e re në qendër të qytetit për kryeqytetin saudit.

E përshkruar si "fytyra e re e Riadit", ajo do të ndërtohet rreth strukturës Mukaab. Struktura do të jetë 400 metra e lartë, duke e bërë atë zyrtarisht një rrokaqiell super të lartë dhe 400 metra të gjatë nga secila anë.

Do të bëhet ndërtesa më e lartë në qytet. Ndërtesa në formë kubi do të mbyllet në një fasadë të bërë nga forma trekëndore të mbivendosura që u frymëzua nga stili modern arkitekturor Najdi.

Ai do të përmbajë dy milionë metra katrorë dyqane, atraksione kulturore dhe turistike dhe do të ketë një hapësirë atriumi pothuajse të plotë që do të përmbajë një kullë spirale.

Rrokaqielli Mukaab është pjesë e distriktit më të gjerë Murabba të shpallur nga princi saudit i kurorës, Mohammad bin Salman, kryetar i kompanisë së sapoformuar të Zhvillimit të Ri Murabba. 

Sipas qeverisë së Arabisë Saudite, projekti është caktuar të përfundojë deri në vitin 2030.


Më të lexuarat