Secondary Adv

Makinat e Mercedes-Benz do pajisen me superkompjutera

Share on Google+

Mercedes-Benz është bashkuar me Google për navigimin dhe do ofrojë "performancë të ngjashme me kompjuterin" në çdo makinë me sensorë të automatizuar drejtimi.

 

Prodhuesit e makinave të reja dhe të vjetra po garojnë për të përshtatur veçoritë e fuqizuara me softuer të pionierëve të Tesla, të cilat lejojnë që performanca e automjetit, diapazoni i baterisë dhe aftësitë e vetëdrejtimit të përditësohen nga distanca.

Por vetëm klientët që paguajnë për një paketë opsionesh shtesë do të kishin makina të pajisura me teknologjinë e sensorit Lidar dhe pajisje të tjera për drejtimin e automatizuar "Niveli 3", të cilat kanë një kosto variabile më të lartë, tha Kaellenius.

Mercedes tha se bashkëpunimi me Google do ta lejonte atë të ofrojë informacion mbi trafikun dhe ridrejtim automatik në makinat e tij.

Drejtuesit gjithashtu do të jenë në gjendje të shikojnë YouTube në sistemin e argëtimit të makinave kur makina është e parkuar ose në modalitetin autonom të drejtimit të nivelit 3.

Ky modalitet i lejon shoferit të heqë sytë nga timoni në rrugë të caktuara për aq kohë sa mund të rifillojë kontrollin nëse është e nevojshme.


Më të lexuarat