Secondary Adv

Cube, ndertesa e pare ne bote me beton karboni

Share on Google+

HENN dhe Universiteti Teknik i Dresdenit janë kombinuar për të rimenduar rrënjësisht një material thelbësor arkitekturor, betonin e armuar.

 

I emëruar sipas tre C-ve - Karboni, Betoni dhe Kompoziti, CUBE është ndërtesa e parë në botë që zëvendëson çelikun dhe përdor ekskluzivisht përforcim betoni jo metalik.

Më 3 shkurt 2022, një ceremoni festoi përfundimin e hapësirës laboratorike dhe eventeve prej 243 metrash katrorë në kampusin TU Dresden, duke vendosur një precedent për inovacionin arkitektonik dhe strukturor.

Projekti ishte një eksperiment i suksesshëm në shkencën e materialeve dhe arkitekturën inovative, falë disa testeve teknike që u zhvilluan njëkohësisht midis të dyja palëve.

Dizajni i HENN për CUBE përdor beton karboni për të bashkuar tavanin dhe murin pa probleme, duke krijuar një formë të vetme organike që pasqyron një të ardhme të dizajnit të ndërgjegjshëm për mjedisin.

Përdorimi i këtij materiali mund të çojë në procese ndërtimi më fleksibël dhe që kursejnë burime duke reduktuar emetimet e CO2 deri në 50%.


Më të lexuarat