Secondary Adv

Risi ne ndertim, tullat e bera nga mbetjet organike

Share on Google+

Studio e dizajnit me qendër në Meksikë MANUFACTURA transformon mbetjet organike në një material ndërtimi.

 

Projekti kërkimor përshtat një qasje të qëndrueshme ndaj qeramikës, printimin 3D të një bioqeramike të bërë nga lëvozhgat e vezëve të përdorura dhe duke e kombinuar atë me agregate të qëndrueshëm duke përdorur një krah robotik KUKA KR-150.

Së bashku, procesi i jep formë blloqeve të ndërtimit me gjeometri të ndryshme të cilat mund të përdoren për aplikime të ndryshme arkitekturore.

Ky materialitet i ri i qëndrueshëm synon të zvogëlojë nivelin e bollshëm të ushqimit dhe mbetjeve organike në Meksikë, ndërkohë që gjeneron mundësi të reja përmes teknologjisë dhe inovacionit.

Projekti fillon me adresimin e dy çështjeve: efektet e dëmshme mjedisore të industrisë së qeramikës dhe nivelin ekstrem të mbeturinave të ushqimit dhe lëndëve organike në Meksikë.

Ekipi i projektimit minimizoi ndikimin negativ të procesit duke përdorur një produkt mbetjesh me burim lokal, të gjetur gjerësisht dhe me peshë të lehtë: lëvozhgat e vezëve.

Së bashku me bio-lidhësit, përzierja është në gjendje të ngurtësohet, e përmirësuar më tej nga një proces fabrikimi aditiv i bazuar në printimin 3D me një krah robotik. Çdo tullë është bërë në një proces 100% të qëndrueshëm dhe rrethor.


Më të lexuarat