Secondary Adv

Si te arredoni nje dhome, ne 12 hapa te thjeshte

Share on Google+

Arredimi i një dhome nga e para mund të jetë frikësuese për ata që nuk kanë njohuri të mëparshme të kesaj fushe.

 

Mbani mend se dizajni i brendshëm është më shumë art sesa shkencë dhe nuk ka rregulla të forta dhe të shpejta se si të dekoroni një dhomë.

 

Por nëse jeni duke kërkuar për një udhërrëfyes, ky udhëzues nga fillimi në fund do t'ju ndihmojë të vizualizoni të gjithë hapat e nevojshëm për të dizajnuar hapësirën tuaj si një profesionist.

 

1. Në vend që të pyesni veten se si dëshironi të duket hapësira juaj, pyesni veten se si dëshironi të ndjeheni dhe lëreni që kjo t'ju udhëheqë drejt ngjyrave, teksturave, zgjedhjeve të mobiljeve dhe dekorit.

 

2. Frymëzohuni

Shikoni kanalet tuaja të preferuara të mediave sociale, revistat e dizajnit të brendshëm, librat dhe faqet e internetit për frymëzim.

 

3. Në vend që të përpiqeni për një vizion aspirativ se si mendoni se duhet të duket jeta juaj, dizajnoni hapësirën tuaj për mënyrën se si jetoni tani.

 

4. Nëse jeni duke ridekoruar, filloni duke eliminuar çdo gjë që nuk e përdorni, nuk ju nevojitet ose nuk e adhuroni. Nëse po dizajnoni një dhomë bosh nga e para, mendoni përpara se të sillni diçka.

5. Matini siperfaqen

 

Ka shume mjete online falas për dizajnimin e dhomave dhe opsionet e softuerit të dizajnit të shtëpisë nëse dëshironi të krijoni një planimetri, por planifikimi i hapësirës nuk duhet të jetë tepër teknik.

 

6. Vendosni për një gamë ngjyrash

Pavarësisht nëse dëshironi ta mbani atë neutrale ose ta keni mendjen në një gamë ngjyrash që bie në sy, vendosja që herët do t'ju ndihmojë të krijoni një pamje kohezive.

 

7. Filloni me punimet e brendshme

Nëse po synoni një rinovim dhe jo një rimodelim, mendoni se si mund të ndërtoni dyshemenë ekzistuese të dhomës, ngjyrën e murit dhe pajisjet për të zbukuruar dhe personalizuar hapësirën pa rinovuar.

 

8. Kur dizajnoni një dhomë ndenjeje, përqendrohuni te pjesa e ndenjes, e cila zakonisht është një divan, përpara se të shqetësoheni për jastëkët.

9. Zgjidhni Mobilje Sekondare

Pasi të keni zgjedhur divanin e përsosur, filloni të shikoni tavolinat për të përcaktuar se cilat madhësi dhe stile janë të përshtatshme ose nëse një pouf i madh do të funksiononte më mirë.

 

10. Zgjidhni qilima, perde dhe tekstile

Tani që keni një ndjenjë se si rrjedh dhoma, mund të zgjidhni qilima, perde dhe tekstile të tilla si shtroja, hedhje dhe jastëkë dekorativë që do të plotësojnë pjesët tuaja të brendshme dhe do të shtojnë ngjyrën, modelin, strukturën dhe interesin.

 

11. Ndricimi

Një nga çelësat për një dizajn të suksesshëm të dhomës është t'i kushtoni vëmendje ndriçimit. Sigurohuni që të ndriçoni të katër qoshet e dhomës për të shmangur krijimin e hijeve dhe për të nxitur një ndjenjë të mirëqenies pas errësirës.

 

12. Aksesorët

Tani që i keni të gjitha gjërat thelbësore, bëni një hap prapa dhe pyesni veten se çfarë mungon. Zgjidhni dhe varni art, fotografi ose pasqyra dekorative.


Më të lexuarat