Secondary Adv

Siemens sjell makinen sportive qe drejtohet me telekomande

Share on Google+

Siemens Advanta dhe Avicar po bashkëpunojnë për të realizuar konceptin e makinës së tyre elektrike sportive Gen0.

 

Gen0 është automjeti i parë pa sedilje që mund të drejtohet nga milje larg – mbi 4,000 milje siç parashikon Avicar – përmes telekomandës.

Ekipi i projektimit synon t'i japë makinës sportive elektrike një motor të drejtuar nga performanca që mund të sigurojë që ajo të arrijë një shpejtësi maksimale prej më shumë se 100 mph.

Dizajni i makinës pa dyer, pa dritare dhe pa ndenjëse funksionon në realitetin e largët, një teknologji që ekipi i projektimit beson se e sheh nga realiteti virtual ose i shtuar.

Shoferi mban një kufje ku marrin burime në kohë reale nga kamerat e transmetimit të drejtpërdrejtë brenda konceptit të makinës elektrike sportive, të transmetuara nëpërmjet Wi-Fi me shpejtësi të lartë, 5G ose satelit.

Cilësimi i lejon shoferit të kontrollojë Gen0 në kohë reale sikur të ishte duke luajtur një lojë video me makina garash. Ekipi i projektimit synon të krijojë një çelës të dedikuar makine të quajtur Angel Key për Gen0, në mënyrë që vetëm pronari të mund të aksesojë makinën sportive kudo që të jenë.


Më të lexuarat