Secondary Adv

Perfundon ndertimi i kulles me te larte ne Sao Paulo

Share on Google+

Königsberger Vannucchi Arquitetos Associados ka përfunduar Platina 220, kullën më të lartë në São Paulo, me një bllok qendror të rrethuar nga 3 vëllime më të shkurtra.

 

Rrokaqielli është përfunduar në Brazil pas tetë vitesh ndërtimi si pjesë e një masterplani të vitit 2014 për të rizhvilluar pjesë të qytetit.

Ndodhet në lagjen São Paulo të Tatuapé në lindje të qytetit. Duke qëndruar 172 metra e lartë me 46 kate, Platina 220 e rrëzoi Mirante do Vale e Aron Kogan me 170 metra.

Königsberger Vannucchi Arquitetos Associados zgjodhi të krijonte një rrokaqiell në 4 vëllime, me një vëllim primar drejtvizor të gjatë të rrethuar nga tre më të shkurtër.

“Në tone të lehta, blloku prizmatik qendror me tarraca dhe korniza dritaresh të vendosura në pozicione të ndryshme krijon një efekt stimulues të dritave dhe hijeve të kundërta”, tha studio.

"Në tone më të errëta, blloqet anësore ruajnë vertikalitetin e bllokut kryesor. Ata gjithashtu shquhen si mbështetëse duke i dhënë ndërtesës një ndjenjë mbështetjeje."

Në vëllimin kryesor, ballkonet e vendosura të pjesës së jashtme të veshur me fasadë porcelani lejojnë hijezimin maksimal të ambjenteve brenda kullës, të cilat përfshijnë rezidenciale, hotele, zyra dhe shitje me pakicë.


Më të lexuarat