Secondary Adv

MAD Architects nderton parkun me te madh sportiv

Share on Google+

MAD Architects përfundon stadiumin e tij Quzhou, pjesa qendrore e parkut të madh sportiv që mbulon gati 700,000 metra katrorë të provincës Zhejiang të Kinës.

 

I udhëhequr nga Ma Yansong, ekipi projekton kompleksin për qytetin historik të Quzhou 400 kilometra (250 milje) në jugperëndim të Shangait.

Qyteti është i vendosur mes pyjeve të dendura dhe fqinjë me një varg malesh, elemente natyrore nga të cilat dizajni nxjerr cilësitë e tij organike. Pjesa qendrore e parkut të gjerë sportiv merr formë si një stadium skulpturor, që del nga terreni rrotullues si një vëllim në ajër të hapur dhe gërvishtës.

Ndërsa Stadiumi i përfunduar Quzhou ka 30,000 spektatorë, MAD Architects shmang një arkitekturë imponuese, pushtuese.

Në vend të kësaj, hapësira e ndërtuar është e integruar në mënyrë të rrjedhshme në peizazhin përreth, duke sugjeruar një vazhdimësi të terrenit rrotullues dhe jo një objekt mbi të. Stadiumi mbështetet nga 60 grupe muresh kolona betoni.

Brenda, sipërfaqja e tendës është e fabrikuar me një nënstrukturë prej çeliku vetë-mbështetës, e mbështjellë me një membranë të tejdukshme, që lëshon dritë. 


Më të lexuarat