Secondary Adv

Google lancon Bard, rivalin e ChatGPT

Share on Google+

Për më shumë se tre muaj, drejtuesit e Google kanë parë Microsoft dhe startupin OpenAI duke ndezur imagjinatën e përdoruesve të internetit me ChatGPT.

 

Google gjithashtu zbuloi chatbotin e tij të AI të quajtur Bard. Chatbot-i i ri fillimisht do të jetë i disponueshëm për një numër të kufizuar përdoruesish në SHBA dhe MB dhe gradualisht do të bëhet i aksesueshëm për përdoruesit nga vendet e tjera, me më shumë opsione gjuhësore.

Kjo është lëvizja e parë e kompanisë për t’iu përgjigjur rritjes së chatbots, të udhëhequr nga OpenAI dhe Microsoft. Google, i prirur për të demonstruar se ka aftësi të ngjashme teknologjike, prezantoi Bard si një shërbim të pavarur dhe jo si pjesë të motorit të kërkimit.

Ashtu si chatbotët e tjerë, Bard bazohet në një model të madh gjuhësor, një teknologji e inteligjencës artificiale që mëson aftësi të reja duke analizuar sasi të mëdha të të dhënave nga interneti.

Kjo do të thotë që chatbot shpesh mund t’i gabojë faktet dhe ndonjëherë të krijojë informacione që nuk kanë asnjë ndikim në realitet, një fenomen që studiuesit e AI e quajnë “halucinacione”.

Google theksoi se ka ndërmarrë hapat e nevojshëm për të frenuar këtë sjellje, por pranoi se kontrollet e saj nuk janë plotësisht efektive.


Më të lexuarat