Secondary Adv

Projekti i ishullit lundrues ne Dubai

Share on Google+

Kalbod Studio parashikon një kompleks lundrues shumëfunksional që përqendrohet në ofrimin e shërbimeve cilësore të kujdesit shëndetësor.

 

Ishulli i ri i Dubai Healthcare City, i formuar si një gjysmëhënë dhe i mbushur me elemente të dizajnit gjeometrik islamik, do të ndahet në 5 shtresa për të funksionuar si një kompleks i pavarur me sistemin e tij të transportit nënujor.

Për dizajnin e rrjetës dhe nivelet më të larta, ekipi në Kalbod Studio bazohet në kombinimin abstrakt të formave parametrike dhe modeleve të gjeometrisë islame.

Miratimi i një qasjeje futuriste për transportin, një infrastrukturë nënujore duke përfshirë një sistem hekurudhor mono dhe makina elektrike, do ta lërë ishullin të lirë për këmbësorët.

Qendra e ishullit do të shënohet nga një rrokaqiell bërthamë që shtrihet në një sipërfaqe prej një milion metrash katrorë, e ndarë në dy pjesë të përgjithshme: bazën prej 670,000 m2, e cila strehon aktivitetet edukative, dhe gjysmëhëna prej 330,000 m2.

14 kulla me funksione mjekësore do të ndjekin këtë, dhe 24 hotele do të vendosen në dy skajet e ishullit për të inkuadruar në mënyrë simetrike rrokaqiellin bazë.


Më të lexuarat