Secondary Adv

Harrojini motorristat, Uber sjell robotet per shperndarje

Share on Google+

Mijëra robotë me katër rrota së shpejti do të dërgojnë porosi ushqimore të vendosura me Uber Eats.

 

Kompania robotike Serve ka punuar me gjigantin e dërgesave që nga viti 2021 dhe firmat njoftuan të martën se janë gati të lëshojnë 2000 robotë vetë-drejtues në qytetet kryesore të SHBA-së duke filluar nga viti 2026.

Makineritë e vogla të fuqizuara nga AI mund të mbajnë deri në 50 paund mallra për 25 milje me një karikim të vetëm, për të cilin Serve tha se është fuqi e mjaftueshme për dhjetëra dërgesa në një ditë.

Klientë të përzgjedhur që bëjnë porosi ushqimesh përmes aplikacionit Uber Eats mund të marrin opsionin për të dorëzuar porositë e tyre nga një robot Serve. Partneriteti do t'u sigurojë klientëve dërgesa pa kontakt.

Roboti tërhiqet deri në destinacionin e tij, por mund të zhbllokohet vetëm duke përdorur një kod sekret që i jepet klientit. Pasi të futet, hapet kapaku në enë, duke i lejuar ata të tërheqin porosinë e tyre dhe të shijojnë ushqimin pa u marrë me një shofer njeri.


Më të lexuarat