Secondary Adv

Si shtepi mbi peme, hoteli me dhomat me unike

Share on Google+

Pode të ngritura prej dru tik dhe çeliku janë shpërndarë rreth Hotelit Suitree Experience të Kosta Rikës.

 

Hoteli ndodhet në Sardinal, një distrikt në provincën veriperëndimore të Guanacaste, një rajon i njohur për xhunglat e tij të harlisura, fushat bujqësore dhe rezervat e natyrës.

Në një pronë kodrinore prej 2.6 hektarësh, firma Studio Saxe me bazë në San José krijoi një seri "podesh të frymëzuara nga pemët" që ishin krijuar për të minimizuar përçarjen mjedisore.

Të ngritura deri në 9 metra nga toka, podet kanë përfitimin shtesë të ofrimit të pamjeve të gjera dhe një shans për t'u ndjerë të zhytur në tendën e xhunglës. Pesë podet përmbajnë dhoma dhe përbëjnë gjysmën e ndërtesave në Hotelin Suitree Experience, të cilat të gjitha janë projektuar nga Studio Saxe.

Strukturat shtesë përmbajnë recepsion, një restorant dhe një banjë. Ekziston gjithashtu një kullë vëzhgimi dhe një vilë në nivelin e tokës me qasje në nivel. Podet janë identike dhe disa pjesë ishin të parafabrikuara.

Secili ka 108 metra katrorë, i cili përfshin një ballkon që rrethon rrethimin. Ekipi përdori metal dhe dru tik për të ndërtuar podet, të cilat vendosen sipër shtyllave prej çeliku me kënd. Katër mbështetëse të fuqishme i japin çdo podi stabilitet strukturor dhe sizmik.


Më të lexuarat