Secondary Adv

Apple do ndaloje suportin per 3 modele te vjeter iPhone

Share on Google+

Apple po përgatitet të lançojë iOS 17 të ri këtë shtator, por përditësimi do të lërë pas disa pronarë të iPhone nëse kanë pajisje më të vjetra.

 

iPhone 8, iPhone 8 Plus dhe madje edhe iPhone X i 2017-ës nuk do të mbështesin sistemin e ardhshëm operativ dhe ekspertët e teknologjisë kanë paralajmëruar përdoruesit se vlerat e rishitjes së modeleve të tyre ka të ngjarë të përgjysmohen nga lajmet.

Pronarët e këtyre pajisjeve do të duhet të përgatiten për t'u përballur me rënien e shpejtë të përputhshmërisë me versionet më të reja të aplikacioneve të tyre të preferuara të palëve të treta.

Por nuk ka asnjë arsye të menjëhershme për alarm, nëse nuk keni mundësi të përmirësoni në një iPhone më të ri ose thjesht jeni ende mjaft të kënaqur me atë që keni.

Apple do të vazhdojë të ofrojë përditësime dhe shtesa sigurie për të gjithë iPhone-ët që përdorin sisteme operative përsëri në iOS 12 ose më të reja - për të paktën dy vjet.

Ka një sërë veçorish që thjesht nuk do të funksionojnë nëse nuk keni një iPhone 12 ose më të ri, duke përfshirë reagimet 3D FaceTime, korrigjimin automatik të përmirësuar dhe parashikimet e tekstit.


Më të lexuarat