Secondary Adv

Projekti i kulles me tarraca te harlisura ne Brazil

Share on Google+

Ekipi i projektimit në Victor Ortiz Architecture zbulon projektin e tij më të fundit në vazhdim, Kullën Urupe.

 

Kjo ndërtesë me përdorim të përzier është planifikuar për të festuar pamjet panoramike të qytetit përreth duke demonstruar përdorimin e parimeve të projektimit biofilik dhe strategjive të qëndrueshme arkitekturore.

Me fasadën e saj të bimësisë së harlisur që del nga tarracat e ngjitjes, kulla do të qëndrojë si një shembull i arkitekturës së gjelbër në xhunglën urbane të Brazilit.

Në projektimin e Kullës së saj Urupê, arkitekti Victor B. Ortiz nxjerr nga bota e formave të rritjes së kërpudhave që gjenden brenda trungjeve të pemëve. Arkitekti njeh rolin kritik që luan industria në zbutjen e ndikimit mjedisor të ndërtimit.

Duke vënë në dukje një përkushtim ndaj qëndrueshmërisë, projektet e ekipit vazhdimisht kërkojnë të kompensojnë gjurmët ekologjike të krijimeve të tij.

Nëpërmjet strategjive që përfshijnë rishpërndarjen e bimësisë, krijimin e mikroklimave dhe përdorimin e materialeve të rinovueshme, Kulla Urupe do të jetë një shembull i sinergjisë midis ndërtimit modern dhe ruajtjes së mjedisit.


Më të lexuarat