Secondary Adv

Zhvillohet makina fluturuese personale me e avancuar ne bote

Share on Google+

Makina fluturuese personale e Franky Zapata, AirScooter, është e pajisur me dy leva në bord që ngjajnë me ato që përdoren për lojërat VR dhe që kontrollojnë VTOL.

 

ZAPATA, kompania që prezantoi gjithashtu Flyboard Air dhe JetRacer, zbuloi AirScooter në qershor 2023 gjatë eventit Viva Technology, ku të pranishmit patën mundësinë të shihnin modelin live të makinës personale fluturuese.

Duke parë dizajnin, AirScooter përmban 6 helika që shtrihen nga trupi i tij. Ky dizajn ka për qëllim të lehtësojë ngritjen dhe uljen vertikale të lehtë (VTOL).

Çdo helike është e pajisur me tehe të dyfishta të mprehta dhe ato nuk janë të mbyllura, prandaj duhet pasur kujdes.

ZAPATA tregon se makina personale fluturuese dhe VTOL do të fuqizohen nga një sistem shtytës hibrid-elektrik që mund të sigurojë "një kohë më të gjatë fluturimi se çdo VTOL tjetër në treg", siç thuhet nga ZAPATA.

Trupi i tij në formë veze e bën të lehtë për ekipin e projektimit që të zgjedhë xhamin panoramik rreth pjesës së përparme të makinës personale fluturuese.

Kjo mund të sjellë që shikimi lart, poshtë dhe anash nga VTOL mund të ndihet sikur piloti po fluturonte lart pa barriera. Shpejtësia maksimale e mundshme e tij është 100 km/h me një shpejtësi prej 80 km/h.


Më të lexuarat