Secondary Adv

Projekti i kullave me tarraca me shkalle ne Dusseldorf

Share on Google+

Firma holandeze UNStudio ka zbuluar dizajnin e saj për New Heart, dy kulla të larta që do të qëndrojnë në qendër të një zhvillimi të ri në Düsseldorf.

 

Njëra prej kullave do të strehojë apartamente banimi, ndërsa ajo më e larta do të ketë ambjente zyrash, me të dyja të dizajnuara për të qenë fleksibël dhe të adaptueshëm.

Dy kullat, më e larta prej të cilave do të jetë 120 metra, do të rrethojnë një pavijon të ulët të komunitetit në qendër të zhvillimit prej 10,000 metrash katrorë. Kjo do të strehojë një sërë shërbimesh, duke përfshirë një qendër ditore, hapësira për bashkëpunim dhe një qendër mjekësore.

Ndërtesat do të lidhen me një urë portokalli të shndritshme që është projektuar si një "rrugë eksperience" që lidh katin e parë të të tre vëllimeve. Të dy katet e larta do të vendosen brenda një peizazhi me tarraca dhe do të kenë një dizajn të lëkundur, me tarraca që tërhiqen kur kullat me ballkon ngjiten në lartësi.

Sipas studios, do të ndërtohet nga betoni i përforcuar dhe druri dhe ka një "koncept strukturë të qëndrueshme që mundëson kursime të konsiderueshme të CO2". 


Më të lexuarat