Secondary Adv

Apple do te perditesoje telefonat iPhone 12

Share on Google+

Apple do bëjë ndryshime në iPhone 12 në Francë për të respektuar normat evropiane për nivelin e emetimeve të valëve duke siguruar që ndalimi për shitjen e atij modeli të hiqet.

 

Më 13 shtator, mbikëqyrësi i teknologjisë i qeverisë franceze urdhëroi tërheqjen e iPhone-ve të prodhuar nga Apple sepse ato lëshojnë një nivel shumë të lartë të rrezatimit elektromagnetik.

“Pas diskutimeve dhe siç kërkohet nga agjencia e frekuencave të martën, prodhuesi ka dhënë garanci se do të përditësojë iPhone 12 në ditët në vijim”, tha ministri Jean-Noel Barot në një deklaratë të transmetuar nga France Press.

Një zëdhënës i Apple u shpreh se do të lëshojë një përditësim të softuerit për përdoruesit francezë për të marrë parasysh protokollin e përdorur nga autoritetet rregullatore franceze.

iPhone 12 është në shitje që nga fundi i vitit 2020. Agjencia franceze së fundmi mati rrezatimin e 140 modeleve të telefonave, përfshirë iPhone 12.

Gjatë testimit të të dymbëdhjetëve, u zbulua se, duke mbajtur telefonin në dorë ose xhep, një person thith 5.74 vat për kilogram energji elektromagnetike.

Sipas ligjeve të përcaktuara nga Bashkimi Evropian, lejohet thithja e 4.0 vat për kilogram, të cilën iPhone 12 e lëshon vetëm kur mbahet në xhaketë apo çantë.


Më të lexuarat