Secondary Adv

Instagram dhe Facebook se shpejti mund te behen me pagese

Share on Google+

Përdoruesit e Instagram dhe Facebook në Evropë së shpejti mund të duhet të paguajnë deri në 13 €/muaj për të hyrë në versionet pa reklama të aplikacioneve.

 

Meta, kompania mëmë e aplikacioneve, po eksploron një plan të ri me pagesë për përdoruesit në Bashkimin Evropian, sipas Wall Street Journal.

Ndryshimi do të detyrojë miliona përdorues të vendosin nëse duan të përballen me reklama të personalizuara ose të paguajnë tarifën për një ofertë pa reklama.

Sipas Metës, aktualisht janë 258 milionë përdorues mujor të Facebook në BE, ndërsa 257 milionë përdorues hyjnë në Instagram çdo muaj.

Sipas planit, Meta do të kërkojë afërsisht 10 euro (8,68 £) në muaj në një desktop për një llogari në Facebook ose Instagram, thuhet në raport. Do të ketë një tarifë shtesë prej 6 € (5,21 £) për çdo llogari shtesë të lidhur.

Ndërkohë, në pajisjet celulare, çmimi për një llogari të vetme shkon në afërsisht 13 € (11,28 £). Kjo është për shkak se Meta do të duhet të marrë parasysh komisionet e ngarkuara nga dyqanet e aplikacioneve të Apple dhe Google, tha WSJ.


Më të lexuarat