Secondary Adv

Krijohet turbina e pare e eres me panele diellore

Share on Google+

Kompania energjetike Soleolico prezantoi atë që e quan turbinën e parë të erës në botë me panele fotovoltaike të ankoruara në tehe rrotulluese që kapin energjinë e erës dhe diellit.

  

Soleolico e quan atë si "velat", ku teknologjia e tij përfshin një sistem magnetik të patentuar për të kalibruar orientimin e erës së secilës turbine me erë me panele diellore për të thithur energjinë në 360 gradë.

Soleolico thotë se themeli i turbinës së saj me erë me panele diellore përfshin mbi dhjetë vjet kërkime dhe 30 prototipa, së bashku me patentat dhe dizajnet që kombinojnë prodhimin dhe ruajtjen e erës dhe diellit në një njësi të vetme.

Kompania e energjisë përfshin gjithashtu një lloj veshjeje të printuar 3D nga LaMáquina duke përdorur teknologjinë Pure.Tech, e cila mund të thithë dhe shndërrojë emetimet e karbonit në ajër të pastër të pastruar.

Soleolico integron teknologjinë e printimit 3D në turbinën e saj me erë me panele diellore për të krijuar sipërfaqen e saj që mund të eliminojë gazrat serrë.


Më të lexuarat