Secondary Adv

Perfundon kulla me e larte modulare ne Europe

Share on Google+

HTA Design ka përfunduar një ndërtesë 163 metra të lartë në Croydon, MB, që pretendon se është kulla më e lartë rezidenciale në Evropë që përdor metoda ndërtimi vëllimore.

  

E quajtur College Road, ndërtesa përbëhet nga dy kulla 50 dhe 35-katëshe të mbështjella me një fasadë qeramike të palosur.

Ndodhet përballë rrugës nga 10 Gradë, një ndërtesë 135 metra e gjatë e projektuar gjithashtu nga HTA Design që më parë pretendonte titullin e skemës më të lartë të strehimit modular.

HTA Design punoi me zhvilluesin Tide për të përfunduar projektin dhe u ndërtuan 1725 njësi modulare vëllimore që u vendosën rreth një bërthame betoni dhe mbi një themel betoni.

HTA Design synonte të krijonte një ndërtesë që përdorte ndërtim modular, por që kishte një pamje që ishte ndërtuar mbi trashëgiminë arkitekturore të Croydon.

Kulla më e shkurtër përmban 120 shtëpi të përballueshme, ndërsa ajo më e larta ka 817 apartamente me qira dhe hapësira komode, duke përfshirë një studio podcast, spa me një sauna dhe dhomë me avull, palestër, hapësirë pune dhe një kopsht qiellor në çati.


Më të lexuarat