Secondary Adv

Krijohet makina e pare vetedrejtuese e garave

Share on Google+

Një makinë garash vetëdrejtuese që mund të ecë me shpejtësi deri në 185 mph synon një ditë të zëvendësojë Lewis Hamilton dhe Max Verstappen.

 

Dallara Super Formula SF23 do të mbështetet në inteligjencën artificiale (AI) më të fundit për të lundruar dhe kapërcyer rivalët e saj në pistat më ikonike të garave në botë.

Vetë automjeti 690 kg është i pajisur me kamera që rrethojnë automjetin, duke i dhënë një pamje 360 gradë, së bashku me GPS për të kuptuar pozicionin e tij në pistë, si dhe sensorë radar dhe LiDAR që mund të zbulojnë pengesat dhe makinat e tjera dhe të vlerësojnë distancat.

E gjithë kjo do të kontrollohet nga një kompjuter i siguruar në sediljen ku shoferi do të ulej normalisht – dhe do të jetë gjithashtu më i lehtë.

Gjithashtu nuk do të ketë nevojë për një ekip në dhomën e kontrollit për të monitoruar karburantin, presionin e gomave dhe konsumimin pasi do të futet në monitorin në bord.

Një algoritëm i sofistikuar më pas do të lexojë të gjitha të dhënat në çast dhe do ta drejtojë makinën në mënyrë autonome në pistë, duke mësuar si të ecë më shpejt çdo xhiro.


Më të lexuarat