Secondary Adv

Projekti i 11 kullave rezidenciale te arta

Share on Google+

Më shumë se 11 kulla banimi, me lartësi që variojnë nga 12 deri në 58 kate, janë planifikuar për zhvillim, si dhe një sërë ndërtesash më të vogla.

  

Sen̓áḵw do të organizohet rreth urës Burrard, e cila lidh qendrën e Vankuverit me pjesët jugperëndimore të qytetit.

Arkitekti i projektit Revery Architecture e bazoi zhvillimin në konceptin e një "fshati në park", për të cilin thotë se ishte i informuar "nga vlerat dhe traditat e Kombit Squamish".

"Ideja është të optimizohet sfera publike me një park të ri urban që mbështet forma të ndryshme aktiviteti, qarkullimi dhe peizazhesh," i tha Dezeen drejtori i Revery Architecture Venelin Kokalov.

Studio përdori dy tipologji të dallueshme gjatë projektimit të kullave, të cilat së bashku shtriheshin si një "Y", duke anuar urën dhe duke u shtrirë përtej saj në dy drejtime.

Fasadat e xhamit do të vishen me detaje bakri në të dyja strukturat, një material që u zgjodh për "rëndësinë kulturore" të tij për Kombin Squamish.

Një numër infrastrukturash të tjera të qëndrueshme do të zbatohen në vend, dhe ekipi i arkitekturës ka pohuar se do të jetë "zhvillimi i parë i banesave me karbon zero" në vend.


Më të lexuarat